• Barabás Andi

Ahogy Félix érkezett
Emlékszem a taxi illatára. Illetve a szagra, ami a taxiban volt, mikor a városba tartottam, hogy megismerjem őket. Nehéz út volt, nem voltunk egy hullámhosszon a taxissal. Szerencsére ezután csak jó jött. Megismertem Zsuzsit és Andrást. Ittunk egy finom kávét és beszélgettünk. Mindenről. A szülés olyan, ami mindenhez kapcsolódik, mindent befolyásol, mindenre hatással van, mindenkihez van köze. Az első olyan szülésem volt, aminek tudtuk a pontos dátumát. Életfontosságú volt, hogy így legyen. Nagyon izgalmas, új kihívás volt ez. Nagyon vártam. Hazafelé csak úgy kattogott az agyam, a sok lehetőségen. Megnéztem Máté Bence fotóit, hogy kicsit rendezzem az agyhullámaimat. Nem volt túl meleg. Olykor beszéltünk kicsit. Mindig érezni, hogy mi lesz. Valahol mélyen mindig érzem, mikor valami nagyon jó dolog történik éppen. Valami különleges és meghatározó. Velük is ezt éreztem.

Aztán eljött a nap, korán keltem, a felszerelésem már egyben. Hajnalban át a városon. Semmi forgalom! Álom. Előbb értem oda, mint ők. Nyugalom.

Már nem emlékszem, hogy Bogi vagy Ági volt ott előbb, vagy talán együtt, de jó volt velük találkozni, kicsit beszélni. Kaptam ruhát a műtőbe is.

Aztán megérkeztek Zsuzsiék. Akkor már izgultam kicsit. Más volt ez. Műtétre készültünk. Szépen lassan ment minden előre. Lassan meglett minden. Ctg, szoba, ágy. Idő.

Zsuzsit elvitték, András készült a műtő előtt. Izgalmas volt. Tudtuk, hogy bent mindenki dolgozik, vigyáznak, mérnek, szúrnak és ott akartam lenni én is . Ösztönösen Zsuzsival. Mit érezhetett András? Persze nem tartott sokáig és már mehettünk is át a zsilipen, be.

Minden gyors volt és nyugodt. Békés. És megint könnyes lett a szemem. Félix első felbukkanásakor. Kicsit most is, mert nincs ehhez fogható pillanat az életben, csak nagyon kevés.

Sokan várták már őt, az egész család kint volt a folyosón. Hihetetlen szeretetbe érkezett meg ez a kicsi fiú. S bár nem pont úgy jött világra, ahogyan a természet rendelte, de csodálatos béke, odafigyelés és szeretet vette körül, mikor előbukkant erre a világra.

Ezt kívánom mindenkinek aki ezután születik. Így várják, így szeressék. Akkor jobb lesz ez a hely.

Nézzétek meg a képeket és örüljetek velem ti is!


Nagy öröm volt megint Dr. Dékány Ágival és Bogár Boglárkával együtt dolgozni. Nézzetek be a Szülnijó oldalra, ott megtaláljátok őket.

665 megtekintés0 hozzászólás

©2023 by Marcus Berg. Proudly created with wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon